Kış aylarının koruyucu kalkanı olarak bilinen kuru incir, içerdiği yüksek orandaki protein ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. Kış aylarının koruyucu kalkanı olarak bilinen kuru incir, içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayarak kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlıyor.
Gribal enfeksiyonların önlenmesinde tüketilen kuru incir, sindirimin kolaylaştırılmasını sağlıyor. Kuru incir içerdiği ‘benzaldehit’ maddesiyle kanserli hücrelerin büyümesini önlüyor. Magnezyumun yüzde 30’unu, fosforun yüzde 20’sini, B1 vitamininin yüzde 5’ini ve B2 vitaminin yüzde 4’ünü içeren kuru incir, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor.
Kuru incir sindirim sistemine özellikle çok faydalı bir kış yiyeceğidir. Taze çıktığında çok kısa ömrü olduğu için insanlar fazla tüketemiyor. Ülkemizde genel Ege Bölgesi’nde yetiştiriliyor. Taze tüketildiği gibi kış aylarında da kurusunun tüketilmesi gereken bir ürün. İncir Bağırsakların çalışması için mükemmel bir antioksidandır.İncirin faydası sadece bağırsakları çalıştırması değil. İncir yüzü de güzelleştiriyor.
Aralıklarla incir tüketilmesi gerekiyor. Çünkü aşırı yenildiği zaman şişmanlığa sebebiyet verebiliyor. İncirin günlük bir-iki tane yenilmesi insan vücuduna faydalı olur. İncir, bademle yenildiğinde insanın sinir sistemini yatıştırır” ifadelerini kullandı.